Dine kunder går mere op i bæredygtighed, end du tror!

Oskar Dahl Hansen

Blog

Indhold

På tværs af brancher efterspørger forbrugerne i stigende grad flere bæredygtige produkter.

Forbrugerne ændrer vaner

På tværs af brancher efterspørger forbrugerne i stigende grad mere bæredygtige produkter og tjenester fra miljøbevidste virksomheder. Et studie foretaget af IBM Institute for Business Value viser, at næsten seks ud af ti forbrugere siger, at de er villige til at ændre deres indkøbsvaner, hvis det kan hjælpe klimaet. Samtidig siger forbrugere, at de ønsker langt mere gennemsigtighed i virksomheden de handler hos. Det viser et studie foretaget af Sprout Social.

“45% af forbrugere er parate til at stoppe med at købe hos deres favorit brands, hvis de nægter at beregne deres CO2-emissioner.”

- Undersøgelse foretaget af Carbon Trust

Denne trend er mere end fordoblet fra sidste år, hvoraf kun 22% af respondenterne var enige i udsagnet.

Kom foran konkurrencen

Hvis du er på forkant med forbrugernes voksende krav til transparens, bæredygtighed og lavere CO2-aftryk, så er du allerede et godt stykke foran konkurrencen i din branche. Henvender din virksomhed sig til de yngre forbrugere, er det endnu vigtigere, at du forholder dig til bæredygtighed. Her er det især Generation Z forbrugere, der stiller krav til indsigt omkring klima- og bæredygtighedstiltag hos de virksomheder, de køber hos.

Sidste udkald for ansøgninger til CO2Puljen

Vi har på det seneste skrevet en del om fordelene ved at ansøge om finansiel støtte til CO2-beregning gennem CO2Puljen. Der er snart ved at være ansøgt for alle pengene i puljen, så hvis du stadig går og overvejer at ansøge, så er det ved at være sidste udkald til at komme i gang. Ellers kan du søge puljer som SMV:Grøn og SMV:Grønne Kompetencer i de kommende måneder. Vi skal nok holde dig ajour i forhold til ansøgningsvinduerne på dem.