Hvad sker der med dit bidrag gennem Ticketbutler?

Oskar Dahl Hansen

Indhold

Når du betaler 5 kr. ekstra per billet hos Ticketbutler går pengene faktisk videre til os i Climaider.

Når du betaler 5 kr. ekstra per billet hos Ticketbutler går pengene faktisk videre til os i Climaider. Vi er en dansk virksomhed, der arbejder for at gøre reel klimahandling nemt og tilgængeligt.

Beløbet er fast DKK 5 uanset billetprisen, og Ticketbutler tjener ikke noget på samarbejdet.

Når en billetkøber takker ja til at donere 5 kr./billet, støttes der klimaprojekter, der for hver donation reducerer 40 kg CO2 - eller hvad der svarer til ca. 4 gæsters CO2-aftryk.

Sammen med Ticketbutler ønsker vi at give dig muligheden for at give et lille bidrag, der gør en stor forskel.

Hvordan gør dine penge en forskel?

I Climaider følger vi rammerne fra enten WWFs Gold Standard eller Verified Carbon Standard. Det er de to største og mest anerkendte standarder ift. CO2-kompensation. De er uafhængige tredjepart, der sørger for at projekter rent faktisk gør den forskel, der bliver lovet. Det er vores og din garanti for, at vi sammen modarbejder din andel af CO2-udledningen fra din deltagelse.

Hvilke projeker er det så, at dine penge går til?

Pengene går til to projekter:

Eden Reforestation Projects, der planter mangrove træer i Madagaskar. På et 183 hektar stort område, planter vi ca. 2.5 millioner træer over de næste par år.

Produktion og distribuering af effektive komfurer i Østafrika. Ved at subsidiere komfurerne tilpas meget, hjælper vi familier, der fælder skov for at lave mad over åben ild med at få et komfur, der brænder meget renere. Komfuret laver bruger biomasse, der tidligere lå og gik i forrådnelse til at brænde og erstatter dermed behovet for at fælde træer. Samtidg brænder komfuret lige så rent som et moderne gaskomfur og forbedrer derfor levestandarden markant.

Du kan læse meget mere om projekterne på vores projektside.

Hvorfor er det 5 DKK?

Vi har beregnet CO2-udledningen af 39 forskellige Ticketbutler events, og er på den måde kommet frem til en gennemsnitspris per deltagende gæst. Med i beregningerne er drift, forplejning og transport. Der er også CO2-udledninger forbundet med en række andre aktiviteter, men da det ikke har været muligt at få god nok data på det, har vi “fanget” det med en tillagt usikkerhed. På baggrund af beregningerne blev faktisk ikke præcis 5 kr. per deltager – i virkeligheden blev det lavere. Med de 5 kr. er vi dog sikre på, at vi ikke kompenserer for lidt ligesom, at en buffer i prisen sikrer, at vi kan holde et fast prisniveau selvom, der løbende er prisstigninger på projekterne.

Hvor mange penge går så til projekterne?

Ticketbutler tjener ingenting på din CO2-kompensation. Det er et tilbud fra deres side – ikke for at tjene penge, men for at gøre noget godt for klimaet.

For Climaider er udvælgelse af projekter dog noget af det, vi bruger allermest tid på. Vi vil gerne sørge for, at det altid er de allerbedste og mest troværdige projekter, vi samarbejder med. Derfor tager vi et gebyr af CO2-kompensationen. Når du betaler 5 kr., tager vi 10% – altså en halv krone. Typisk tager vi faktisk ca. dobbelt så meget, men med dette samarbejde har ambitionen fra Ticketbutlers side været at gøre så stor en forskel for klimaet som muligt – og derfor er vi gået med til at tage et væsentligt lavere gebyr end ellers.

Hvis du vil vide endnu mere, er du altid velkommen til at skrive til os på hello@climaider.com. Så gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dig bedst muligt.