Dit lovoverblik

Her får du et overblik over alle de forskellige regulativer der omfatter din virksomhed. Bemærk venligst, at branchespecifikke obligatoriske regulativer også kan gøre sig gældende.

Du omfattes af obligatoriske indberetningskrav

Vi anbefaler at du bør føre CO2-regnskab- og rapportering

Din virksomhed omfattes af EU’s obligatoriske indberetningskrav. Forneden har vi kortlagt de forskellige regulativer, der påvirker din virksomhed. Hvis du ikke allerede er i gang med CO2-regnskab- og rapportering, anbefaler vi kraftigt, at du begynder processen allerede nu.

Din virksomhed omfattes af

Obligatoriske indberetningskrav

Liste over de obligatoriske indberetningskrav

Virksomheder i EU der opfylder to eller flere af følgende: over 500 ansatte, over 300 mio. DKK i omsætning og 20+ mio. DKK i balance, omfattes af regulativerne beskrevet herunder. Er din virksomhed børsnoteret omfattes du af regulativerne, uanset omsætning, balance og antal ansatte.

1

Non-Financial Reporting Directive (NFRD)

EU’s direktiv, Non-Financial Reporting Directive (NFRD), gælder for alle virksomheder med mere end 500 ansatte. Bemærk: NFRD er indstillet til at blive erstattet af CSRD for rapporteringsåret 2024.

2

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

CSRD trådte i kraft den 5. januar 2023 og erstattede NFRD fra regnskabsåret 2024. Børsnoterede SMV'er får indtil 2027 til at indvillige. CSRD stiller blandt andet krav til at virksomheder skal føre regnskab over deres klima- og miljøpåvirkning.

Forbered dig på fremtiden

Frivillige rapporteringsrammer

Liste over de frivillige rapporteringsrammer

De frivillige rapporteringsrammer, er en række af initiativer, der hjælper virksomhed i deres arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling.

1

Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)

Virksomheder skal rapportere om deres ledelse, strategi, risikostyring, mål og målinger med hensyn til klimarelaterede risici og muligheder. Virksomheder skal oplyse deres scope 1, scope 2 og, hvis det er relevant, scope 3 emissioner

2

Science-Based Targets initiative (SBTi)

Virksomheder skal opstille reduktionsmål for deres scope 1 og 2 emissioner for de næste 5-15 år, som er i overensstemmelse med en temperaturstigning under 1,5°C sammenlignet med førindustrielle niveauer. Virksomheder skal også måle alle scope 3-emissioner. Hvis virksomhedens scope 3 emissioner udgør mere end 40 % af deres samlede emissioner, skal de også sætte et reduktionsmål for scope 3 emissioner.

3

CDP

For at overholde CDP skal virksomheder oplyse følgende emissionsmålinger: Scope 1, 2, 3 emissioner, emissionsintensiteter og om de har nogle emissionsmål og emissionsreduktionsinitiativer.

4

Global Reporting Initiative (GRI)

GRI er en af de mest almindelige bæredygtighedsrapporteringsstandarder, der bruges af over 10.000 organisationer rundt om i verden. Du skal inkludere en erklæring om din strategi for bæredygtig udvikling. Du skal afgøre, hvilke emner om bæredygtig udvikling, der er væsentlige for din virksomhed. Hvis du beslutter, at det er væsentligt, skal du rapportere om følgende: Scope 1, 2, 3 emissioner, GHG-emissionsintensitetsforhold og reduktion af drivhusgasemissioner

Vær opmærksom på

Branchespecifikke retningslinjer

Generelle branchespecifikke retningslinjer

Yderligere regulativer kan gøre sig gældende afhængig af i hvilken branche din virksomhed driver forretning.

1

Se overblik over branchespecifikke retningslinjer

SBTi har en samlet liste over de alle de forskellige branche, og hvilke retningslinjer, der gør sig gældende for de forskellige brancher. Bemærk, at retningslinjerne for visse brancher, stadig er under udvikling af SBTi.

Fremtidens virksomheder skal handle nu

An illustration depicting some colorfull reeds

+26%

increase in preference for sustainable products, from 2020 to 2022.

- NielsenIQ “2022 State of Consumers”

An illustration of a factory puffing out hearts

2 in 3

employees are more likely to work for a company with strong environmental policies.

- Unily/Censuswide “Future of the Sustainable Workplace” (2020)

CO2Puljen - Hvorfor ansøge

10%

Investors will pay a 10% premium for a company with a positive ESG record.

- McKinsey, “The ESG premium” (2020)

Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe med alt fra rådgivning om regulativer, til CO2-regnskab- og rapportering.