Træplantning, Kenya

< Tilbage

Projektet TIST i Kenya bidrager til genplantningen af ryddede skovområder ved at give lokale bønder økonomisk incitament for at plante træer.

3650

tons CO2 undgået

Finansieret indtil:

Jul 1, 2020

The International Small Group and Tree Planting Program

Mere og mere skov er blevet ryddet i Kenya for at give plads til landbrug. På kort sigt har det givet mening og givet mere mad. Men uden skoven eroderer jorden, og langsomt udpines områderne og mister al muldjorden. Det betyder, at bønderne må rykke videre til ny jord, og processen starter forfra.

Gennem TIST (The International Small Group and Tree Planting Program) samles bønderne i små lokale grupper med ansvar for at genplante de fældede træer.

Bønderne planter træer. Træerne genererer kreditter. Kreditterne sælges. Bønderne får penge. Det er en simpel idé, men resultaterne er overvældende.

Mere end 18 mio. træer plantet

Mere end 93.000 bønder i Kenya, Tanzania og Uganda er nu involveret, og mere end 18 mio. træer er blevet plantet. Ud over at generere indkomst til bønderne og sikre kvaliteten af jorden, har projektet også mange sekundære fordele.

Det styrker ligestillingen i områderne med mere end 45.000 kvinder af de i alt 93.000 bønder, det bekæmper HIV/AIDS, uddanner lokalbefolkningen og bidrager med honning, frugt og nødder.

Med håndholdte computere og GPS registreres træerne direkte på internettet, og bønderne modtager så løbende små beløb for deres træer, hvis de ikke bliver fældet.

Læs mere på deres hjemmeside her

Prisvindende projekt

TIST er vinder af 2016 Environmental Finance award og 2017 Reilley award. Det er verdens første projekt, der både blev verificeret VCS (Verified Carbon Standard, kåret til bedste Voluntary standard i 2018) og CCBA Gold Level (Climate Community and Biodiversity Alliance).

Det vil sige, at projektet løbende kontrolleres for, at træerne stadig er i live, og at alting forløber som det skal. Det er vores og jeres garanti for, at vi faktisk fjerner så meget CO2, som vi betaler for.

Kvitteringer

Finansieret af Climaider fra

February 3, 2019

No items found.

Certificering